Voorafgegaan door een bevrijdings-BBQ organiseerde Volharding samen met de Oranjevereniging Wilhelmina op 5 mei 2015 opnieuw een groots Vrijheidsconcert. Evenals het succesvolle concert in 2010 vond ook deze editie plaats in de hervormde kerk, het begint traditie te worden.
Dit jaar heeft Volharding een aantal professionele achtergrond zangers en zangeressen weten te contracteren om onder meer samen met de fanfare zorgvuldig uitgekozen sfeervolle nummers te laten horen rondom het thema vrijheid.

De groep treedt op onder de naam Spencer Cruz and Friends. Spencer Cruz, Lesley van der Aa, Marieke Dollekamp en Edwin de Groot werken alle vier werken in hun dagelijkse leven als backing-vocalisten met grote Nederlandse artiesten zoals Ruth Jacott en Trijntje Oosterhuis terwijl Dollekamp en de Groot op dit moment in de Marco Borsato Band te horen zijn. Lees meer

In het programa wordt de afwisseling gezocht tussen zang en orkest. Naast de klassieke thema’s uit de films Savin’ Private Ryan en Schindlers’ List, speelt de fanfare en zingt Spencer Cruz and Friends onder andere Marco Borsato’s Nooit meer een morgen en Speeltuin met verwijzing naar Warchild.

De nummers Lean on me en People get ready geven enigzins een Gospel geluid.

De Freedom Song en Nothing really matters zullen bij de jeugd herkenbaar zijn, het zijn kleine nummers die door singer songwriters worden gezongen.

Met Give me hope Jo’anna, het prachtige Leun op mij van Ruth Jacott, Iedereen is van de wereld en het speciaal voor het 4-5 mei comité van Nederland geschreven lied In Vrijheid van The Lau wordt de avond afgesloten.

Een mooie muzikale avond met Vrijheid als thema en muziek in een gevarieerde setting voor een breed publiek.