Aan ons project War of the Worlds, heeft Volharding een zeer gewaardeerde vriend overgehouden. Fred Willems nam destijds spontaan de regie op zich omdat hij het gewoon leuk vond. Enige tijd geleden vroeg Fred ons om aan een albumrelease van singer-songwriter Mark Lotterman mee te werken met de inzending van een muziek-opname voor op zijn een website. Wij deden er nog een schepje bovenop en verrasten Fred Willems en Mark Lotterman met een eigen video-opname. Cees Trappenburg maakte hiervoor een arrangement op Happy, het eerste nummer van Lotterman’s album Holland. Bij een ongewoon vrolijke titel voor een droevig stuk – type funeral march – waarin Lotterman over angst zingt, hoort ook een ongewone locatie voor een orkest. We waren van harte welkom bij Autobedrijf De Groot van Henny en Klazien de Groot. Lees meer

Holland, het vijfde album van de Rotterdammer Mark Lotterman is in meerdere opzichten een bijzonder exemplaar. Vanwege de nummers maar ook vanwege het project om zijn album wereldkundig te maken. Samen met Fred Willems die al eerder met goede ideeën kwam (uit zijn koker kwam ooit de Top 2000 van Radio 2), werd het volgende bedacht: stuur de nummers van het album rond naar fotografen, filmmakers, kunstenaars, dichters en anderen en laat die hun eigen interpretatie van een liedje geven. Op de website link happy komen de liedjes online en worden alle bijbehorende foto’s, video’s, gedichten, schilderijen en andere inzendingen ‘geplakt’.

www.albumholland.com