Hutspot: hutsel aardappels, wortels en uien door elkaar, stamp het tot een geheel en je hebt een heerlijke warme maaltijd. Sinds 1 augustus 2017 is het echter niet zeker meer dat alle drie de ingrediënten nog worden gebruikt in het Noordelose recept voor hutspot!

Fanfare Volharding kreeg ook in de Feestweek 2017 van de Oranjevereniging weer de gelegenheid om een muzikale avond in te vullen. Samen met de Giessen Wilde Vrouwen en de Boezem Boys van Marlous Luiten stelden we onder de bezielende regie van Tim Selders en energieke presentatie van Freek Wallaard een muzikale spel-kwis-avond samen. Het publiek verdeeld in groepen Aardappels, Wortels en Uien streed – met volle overgave – tegen elkaar om de gouden stamper.

Met behulp van muzikale fragmenten kreeg het publiek vragen te beantwoorden, de puntentelling kwam op geheel eerlijke wijze tot stand met behulp van stemkastjes en een geheel objectieve jury. Daar was geen twijfel over mogelijk. De Aardappels waren de eerlijke winnaars …… al zullen vele Noordelosers voortaan hutspot zonder aardappels eten, anderen kunnen geen uien meer zien!