Alweer 10 jaar geleden bestond Muziekvereniging Volharding 100 jaar. En een van de hoogtepunten tijdens die muzikale feestweek in oktober 2005, was wel de première van de in eigen huis opgenomen film ‘De Fanfare’. De opnamen vonden destijds plaats onder de bezielende leiding van Tim Selders en Ferry Verheij. Hoewel de echte hoogtepunten misschien wel tijdens de vele draaidagen zaten die zo’n beetje met en door heel Noordeloos hebben plaatsgevonden. Wat is er een werk verzet en wat hebben vele dorpsgenoten (en daarbuiten) een plezier gehad aan het – scene voor scene – opnemen van de film.

Op zaterdagavond 3 oktober 2015 – 10 jaar na dato – leek het Volharding een prima gelegenheid om ter ere van het 110 jarig bestaan, dat Noordelose avontuur nog eens te beleven tijdens een filmavond in het Dorpshuis van Noordeloos. Voorafgaand aan de film speelde de fanfare de in Noordeloos wereldberoemd geworden filmtune afkomstig van Forest Gump. Deze tune is voor de film de Fanfare gearrangeerd door Cees Trappenburg.